Welkom!


Dit is de eerste pagina op de site. Zo te zien is alles gelukt, ik ben er erg blij mee! Bekijk ook dit leuke filmpje van die schattige katjes!

Wat is plastische Chirurgie

Er wordt bij een chirurg toch meestal direct gedacht aan een arts in een ziekenhuis. Misschien heeft iemand in uw familie recentelijk een operatie ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de amandelen. Toch is dit niet de enigste vorm van chirurgie.

Ook zijn er chirurgen die zich hebben gespecialiseerd in de plastische chirurgie. Deze mensen doen operaties die voornamelijk cosmetisch van aard zijn. Zo zijn bekende ingrepen de facelift, borstvergroting & liposuctie. Deze ingrepen zijn populair. De ingrepen betalen mensen vaak zelf, het wordt niet door de verzekering gedekt. In Amerika is dit al langer populair, maar het begint nu ook in Europa aan populariteit te winnen.

Overtollig vet

Een ingreep die veel wordt uitgevoerd is liposuctie. Tegenwoordig is dit eigenlijk liposculptuur, soms heeft met het over lipofilling. Een techniek waarmee vetophopingen weg kunnen worden gehaald, bijvoorbeeld op de buik, billen of heupen. Met liposuctie kan zeer nauwkeurig vet worden verwijderd en hier is dan ook veel interesse in. Een andere populaire ingreep is de facelift. Hiermee kan het gezicht strakker worden getrokken en op deze manier kunnen de rimpels mogelijk minder zichtbaar worden. Ook de ooglidcorrectie is hier een variant van, welke zich specifiek richt op de rimpels rond de oogleden.

Als u een plastische ingreep wilt laten uitvoeren is het aan te raden om veel informatie in te winnen. De ingrepen worden meestal door privé klinieken uitgevoerd. Zo is er vaak op de website veel informatie te lezen over hoe de ingreep precies in zijn werk gaat en wat de risico's zijn. Ook is het gebruikelijk om eerst een afspraak met de chirurg te maken. Zo wordt u ingelicht over de ingreep en wordt naar uw situatie gekeken. Houd er rekening mee dat de meeste klinieken voor dit consult een vergoeding zullen vragen.